Достапни линкови

Владата на САД одобри изградба на нуклеарни реактори


Американската влада ја одобри изградбата на првите нуклеарни реактори по 1978 година. Нуклеарната регулаторна комисија ја одобри изградбата на два реактора во државата Џорџија.
Ова е прва дозвола на комисијата по 1978 година кога нуклеарна постројка во Пенсилванија се стопи и предизвика ширење на радиоактивно зрачење.
XS
SM
MD
LG