Достапни линкови

Славни Руси ќе ги набљудуваат претседателските избори


Писателот Борис Акуњин
Група славни личности во Русија формираа Лига на набљудувачи што ќе работи на спречување изборна измама на претседателските избори во март. Групата од 16 луѓе од културата, меѓу кои и популарниот писател Борис Акуњин се надеваат дека ќе го зајакнат набљудувањето и ќе овозможат фер гласање за да се спречи повторување на спорните парламентарни избори од минатиот месец.
XS
SM
MD
LG