Достапни линкови

Во Загреб состанок на началници на ГШ на Јадранската група


АРМ - архива
Делегација на АРМ предводена од началникот на ГШ на АРМ генерал-мајор Горанчо Котески, денеска ќе учествува на 15 тата Конференција на началниците на генералштабовите од армиите на земјите-членки на Јадранската група во Загреб.
Покрај учеството на земјите-членки на Јадранската група (Македонија, Албанија, Хрватска, Босна и Херцеговина и Црна Гора), на конференцијата ќе присуствуваат и началниците на генералштабовите на армиите на Словенија и Србија, заменикот на командантот на Европската команда на САД, како и командантите на ЕУФОР и на командата на здружените сили на НАТО во Неапол.
Главна тема на конференцијата ќе биде „Мултинационалната заедничка обука и учество во меѓународни операции“,
XS
SM
MD
LG