Достапни линкови

Советот за Безбедност ќе гласа за окончување на мисијата во Либија


Портпаролот на француското министертво за надворешни работи Бернанд Валеро изјави дека Советот за Безбедност на Обединетите Нации денеска ќе гласа за резолуцијата со која треба да се оконча операцијата на НАТО во Либија. Тој додаде дека Советот ќе ја усвои резолуцијата со која од 31 октомври НАТО ќе ги изгуби овластувањата за употреба на сила за заштита на цивилите во Либија.
XS
SM
MD
LG