Достапни линкови

Google пријави огромен раст на профитот


Компанијата Google пријави огромен раст на профитот
во третиот квартал за оваа година. Од компанијата соопштија дека нивниот профит се зголемил за 26 отсто во последните три месеци, заклучно со септември. Откако компанијата ги објави податоците за раст, цената на акциите скокнаа од 35,94 долари на 594,93 долари. Освен со интернет пребарувачи од САД, Епропа и од другите делови на светот, Google се натпреварува и со компаниите за мобилна телефонија.
XS
SM
MD
LG