Достапни линкови

Силите на привремената власт напредувале во Сирте


Sirte, 09Oct2011
Силите на либиската привремена влада оствариле значаен напредок во борбите за контрола врз Сирте против борците лојални на остранетиот лидер Моамер Гадафи.
Привремената власт соопшти дека ќе прогласи дека земјата е ослободена тогаш кога ќе се стави контрола врз Сирте, родното место на Гадафи. Неговите лојалисти се уште го држат и Бани Валид град крстосница во пустината.
Триполи падна под власт на бунтовниците пред 6 недели.
XS
SM
MD
LG