Достапни линкови

Пешевски: НБРМ предвидува 3,5 економски раст


1
Вицепремиерот за економски прашања Владимир Пешевски изјави дека Народната банка ја ревидирала својата проекција за економскиот раст во 2011 на 3,5 проценти, а предвидува и надолен тренд на инфлацијата која би требало да изнесува до 4,5 проценти и помалку.Пешевски додаде дека овие проекции биле соопштени на втората седница на Економскиот Совет каде меѓу другото се разговарало и за прашањето со управување со градежното земјиште, зголемување на конкурентноста на македонската економија и план за привлекување на странски инвестиции.
XS
SM
MD
LG