Достапни линкови

Филипини-новата Влада да напредува кон ЕУ и НАТО


Амбасадорката на Холандија во Македонија, Симоне Филипини
Амбасадорката на Холандија во Македонија, Симоне Филипини оцени дека изборите биле мирни, фер и професионално спроведени. Таа изјави дека во споредба со изборите во 2008 и во 2009, сега имало разлика. Но има работи кои се уште може да се подобруваат, а се однесуват на однесувањето на политичките партии, изјави Филипини. Таа се надева дека новата Влада ќе постигне прогрес во напредокот кон ЕУ и НАТО. За тоа да се направи, се знае оти треба да се реши прашањето за името, кое стои на масата, рече холандската амбасадорка.
XS
SM
MD
LG