Достапни линкови

Гутемберг обвинет за плагијаторство на докторкската дисертација


Karl-Theodor zu Guttenberg
Германскиот министер за одбрана Карл Теодор зу Гутемберг се соочува со обвинение за плагијаторство на неговата докторска теза. 39 годишниот аристократ е еден од најпопуларните политичари и на него се гледа како на иден кандидат за Канцелар.
Германските медиуми објавија дека во неговта дисертација користел делови на други автори. Универзитеот каде тој докторираше ги испитува обвиненијата.
XS
SM
MD
LG