Достапни линкови

ОН: Белград и Приштина да почнат дијалог


Советот за безбедност на Обединетите Нации
Амбасадорите од Советот за Безбедност на Обеднинетите Нации синоќа во Њујорк побараа од Белград и Приштина што поскоро да започнат диајлог. Францускиот амбасадор Жерар Аро изјави дека дијалогот треба да отпочне штом се оформи новата косовска влада, и двете срани треба да разговараат за технички прашања од заеднички интерес. Амбасадорите истакнале дека успешна регионална соработка е една од клучните услови за целиот регион во иднина да влезе во Европската Унија.
XS
SM
MD
LG