Достапни линкови

Закани со смрт против опозициските лидери во Иран


Иранските опозициони лидери, кои станаа цел на закани со смрт од страна на пратеници, соопштија дека се подготевни да ја платат секоја цена која ќе доведе до демократски реформи во земјата. Ирански парламентарци повикаа да бидат осудени на смрт опозиционерите Мехди Каруби, Мир Хусеин Мусави и Мухамед Катами заради учеството во анти-валдините протести во понеделникот.
XS
SM
MD
LG