Достапни линкови

Прочистување на избирачкиот список


Министерката за внатрешни работи Гордана Јанкулоска
Министерката за внатрешни работи Гордана Јанкуловска заедно со министерот за правда Михајло Маневски и претседателот на ДИК Александар Новаковски изјави денеска на прес конференција дека избирачкиот список е целосно прочистен, ја рефлектира реалната слика и е функционален. Извршени се проверки на матичните книги за родени и умрени од 1980 до 2010 година. Утврдено е дека не биле внесени како починати 14 983 лица од кои 8685 се македонски државјани. Маневски најави дека владата донела одлука да бидат проверени и матичните книги од 1950 до 1980 година.
XS
SM
MD
LG