Достапни линкови

Карзаи-предвање на безбедноста на Авганистан на власта во март


Авганистанскиот претседател Хамид Карзаи
Авганистанскиот претседател Хамид Карзаи денеска упати критика до паралелните структури кои оперираат надвор од законите, како што се странските организации за помош и приватните компании за безбедност тврдејќи дека тие ги ослабнале напорите за префрлање на безбедноста на земјата во рацете на властите во следните години. Според Карзаи предавањето на контролата за безебдноста на авганистанските сили ќе започне на 21 март, кој се прославува како прв ден од новата година во Аваганистан и регионот.
XS
SM
MD
LG