Достапни линкови

Несогласувања во ЕУ за прогонот на верските малцинства


ЕУ не успеа да постигне согласност за текстот на изјавата против прогонот на верските малцинства, откако Италија се спротивстави во текстот да се изостави дел кој ќе се однесува на заштита на христијаните. Италија доби поддршка и од Франција. Министрите за надворешни работи на Унијата одлучиле повторно да се навратат на текстот.
XS
SM
MD
LG