Достапни линкови

Давос - внимателен оптимизам за светската економија


Во Давос заврши Светскиот економски Форум.
Над 2500 учесници, економисти и политичари, се согласија дека на светската економија и престојат подобри денови, но дека на патот на опоравувањето има многи пречки.
Меѓународниот Монетарен Фонд, сепак, предвиде дека 2011, како и претходната 2010 ќе биде година на силен раст од 4,4 насто. Во 2010 економскиот раст изнесуваше 5 насто.
XS
SM
MD
LG