Достапни линкови

Милошоски со приоритетите на надворешната политика во 2011


Министерот за надворешни работи Антонио Милошоски
Министерот за надворешни работи Антонио Милошоски изјави денеска дека јакнење на довербата во комуникацијата со Грција и процесот пред Меѓународниот суд на правдата во Хаг се некои од приоритетите на надворешната политика на Македонија во оваа година. Според Милошоски почнувањето на преговори за членство во ЕУ и зачленувањето на земјата во НАТО ќе има позитивен ефект врз регионот. Милошоски додаде дека процесот во Хаг не треба да се политизира и да биде правно неутрален за двете засегнати страни.
XS
SM
MD
LG