Достапни линкови

Спогодбата за стабилизација Србија-ЕУ во европарламентот


Европскиот парламент денеска во Стразбур ќе гласа за ратификација на спогодбата за стабилизација и асоцијација со Србија и за резолуцијата за процесот на евроинтеграција на земјата. Во резолуцијата е наведено дека поддршката на ЕП за членство на Србија во Еу и самата спогодба се од големо значење за стабилноста на Западен Балкан. Спогодбата инаку веќе е ратификувана од 11 земји членки на ЕУ.
XS
SM
MD
LG