Достапни линкови

Интернет полиција во Иран


I
Во Иран била формирана нова полициска единица за битка против модерниот криминал. Станува збор за засилена контрола на интернетот, бидејки, според заменик шефот на иранската полиција, за време на политичките протести во 2009-та година, демонстрантите своите пораки ги пренесувале преку интернет. Инаку, за време на масовните протести по претседателските избори во Иран, фотографии од бруталноста на полицијата беа објавувани на интернет.
XS
SM
MD
LG