Достапни линкови

Вељановски-парламентарната демократија оди во нагорна линија


Трајко Вељановски
Претседателот на Собранието Трајко Вељановски по повод дваесетгодишнината од одржувањето на Првата конститутивна седница изјави дека за време на тој период на самостојност и сувереност парламнетарната демократија во Македонија оди во нагорна линија.
Според Вељановски единствената пречка и натаму е проблемот со името со Грција кој го кочи евроинтегративниот процес на земјата.
На седницата присуствуваа и поранешниот претседател Киро Глигоров, премиерот Никола Груевски, како и сегашниот претседател Ѓорѓе Иванов и поранешни премиери, пратениците од првиот состав и дипломатскиот кор.
XS
SM
MD
LG