Достапни линкови

Додик-БИХ е во фаза на распаѓање


Милорад Додик
Претседателот на Република Српска Милорад Додик изјави дека БИХ е во фаза на распаѓање. Според Додик причината за таквата состојба е тоа што двата независни ентитета во земјата Република Српска и федерацијата БИХ се уште не успеале да постигнат внатрешен консензус.
Со дејтонскиот договор во 1995 година беше прекината три годишната војна и земјата беше поделена на два ентитета.
XS
SM
MD
LG