Достапни линкови

Ѕуринда-ЕУ не смее да се замори од проширувањето


Земјите-членки на ЕУ не треба да кажуваат дека унијата е заморена од проширувањето, изјави денеска словачкиот министер за надворешни работи Микулаш Ѕуринда. Според него се уште не е остварена целта на слободна и цела Европа, бидејќи и недостасува Западен Балкан и некои земји од Истокот. Ѕуринда изјави и дека не е сигурен каков компромис ќе биде донесен меѓу Македонија и Грција за името, но дека очекува интеграција и на Македонија и на БИХ.
.
XS
SM
MD
LG