Достапни линкови

Канцеларијата на ОБСЕ во Минск, прв предизвик за Литванија


Литванија која денеска го презема едногодишното претседавање со ОБСЕ започна со обидите да го спречи затворањето на канцеларијата на организацијата во Минск во Белорусија. Литванскиот министер за надворешни работи Аудронијус Азубалис изјави дека тие се консултираат со цел да пронајдат прифатлив компромис за сите засеганти страни. Белорусија одлучи да ја затвори канцеларијата на ОБСЕ во Минск по критиката за спорните претседателски избори.
XS
SM
MD
LG