Достапни линкови

Кинеските научници со ново нуклеарно откритие


Кинеските научници развиле технологија за повторна употреба на нуклерното гориво со што драматично ќе се зголемат нуклеарните резерви, јавуваат кинеските медиуми.
По 24 годишно истражување научниците пронашле нов начин како да се користи веќе употребено нуклеарно гориво.
Според медиумите, оваа технологија ќе помогне да се зголемат резервите на ураниум до 3 илјади години наместо како до сега од 50 до 70 години.
XS
SM
MD
LG