Достапни линкови

ЕУ самит во Брисел


Оли Рен - Комесар за монетарна политика
Лидерите на Европската унија на состанокот што денеска почнува во Брисел треба да одобрат план за формирање постојан спасувачки штит за евро зоната.
Лидерите страхуваат дека должничките кризи што веќе ги зафатија Грција и Ирска би можело да се прошират и во други земји, пред се во Шпанија и Португалија.
XS
SM
MD
LG