Достапни линкови

Референдум во Словенија


Словенија утре ќе спроведе референдум за предлог законот за Радио-Телевизија Словенија. Словенечката влада предлага закон со кој националниот медиум ќе се претвори во самостоен правен субјект од културно и национално значење. Во предлогот се наведува дека ќе се воведе и програма на неколку јазици за малцинството од поранешните југословенски држави што живее во Словенија.
XS
SM
MD
LG