Достапни линкови

Пратениците го изгласаа дополнетиот Буџет за 2011


Македонското Собрание во рамките на 128 седница го изгласа дополнителниот предлог-Буџет за 2011 година. Вицепремиерот Зоран Ставрески очекува буџетот да придонесе за забрзувањето на економскиот раст, а на долг рок да се подобри конкуретноста на македонскат економија. Опзоциската СДСМ го оцени како опасен планираниот дефицит за идната годинаи бидејќи во него не се пресметани и долговите од претходната година кои се префрлуваат во2011-та.
XS
SM
MD
LG