Достапни линкови

Прогрес на климатските разговори во Канкун


На разговорите на Обединетите нации за климатските промени што се одржуваат во мексиканскиот град Канкун бил постигнат напредок. Министрите од 190 земји, според последните информации, биле блиску до постигнување консензус за пакетот мерки за помош на земјите во развој со цел да се адаптираат на последиците од климатските промени. Прогрес бил постигнат и околу формирањето глобален фонд од каде што тоа би се финансирало.
XS
SM
MD
LG