Достапни линкови

Русија смета дека "трговецот со смртта" е невин


Рускиот генерален конзул во Њујорк, Андреј Јусманов ги обвини Соединетите Држави дека се обидуваат да изнудат признание од осомничениот шверцер со оружје Виктор Бут, кој од Тајланд беше екстрадиран во Њујорк. На Бут ќе му се суди во Соединетите Држави за снабдување со оружје во конфликтни зони и диктатори во Африка, Јужна Америка и на Блискиот Исток.
XS
SM
MD
LG