Достапни линкови

Судството и јавната администрација најслаби алки во Косово


Во извештајот за напредокот на Косово од Европската Комисија е наведено дека земјата постигнала одреден политички напредок но загрижува фактот што косовската јавна администрација и понатаму е слаба, судството не е делотворно а владењето на законите е сериозно прашање кое многу загрижува. Европската комисија ги оценува локалните избори како мирни вклучувајќи го и учеството на косовските Срби, но постои загриженост кога станува збор за северот на Косово, каде дојде до низа инциденти се вели во Извештајот.
XS
SM
MD
LG