Достапни линкови

Контролниот механизам за визната либерализација утре ќе биде објавен


Новиот механизам за следење на визната либерализација на Западен Балкан ќе биде објавен утре заедно со одлуката за укинување на визниот режим за Босна и Херцеговина и Албанија, јавуваат новинските агенции. Со новиот механизам ќе се следат условите и стандардите по кои се спроведува визната либерализација во регионот, и ќе биде воведено така нареченото „рано предупредување “ за прекршувањата на правилата од тој режим. Новиот механизам ќе се однесува на земјите кои минатиот декември добија визно ослободување ,односно за Македонија, Србија и Црна Гора како и за двете земји кои сега ќе добијат визна либерализација.
XS
SM
MD
LG