Достапни линкови

ЕУ ќе го разгледува барањето на Србија за статус-кандидат


Министрите за надворешни работи на Европската Унија денеска во Луксембург ќе го разгледуваат барањето на Србија за добивање на статус -кандидат за член на Европската Унија со јасна определена обрска за соработка на Белград со Хашкиот Трибунал. Соработката со Хашкиот трибунал е важан услов во процесот за пристапување во Европскат Унија за сите земји од Западен Балкан.
XS
SM
MD
LG