Достапни линкови

Светските економии: Воздржаност од „конкурентска девалвација“


Министрите за финансии и Гувернерите на Централните Банки на Групата 20 најголеми економии денеска треба да се обврзат кон пазарна вредност на курсот на валутите и да се воздржат од "конкурентска девалвација" на нивните валути.
Во коминикето што треба да биде издадено по средбата во Јужна Кореја ќе се наведе залагање за намалување на прекумерната трговска нерамнотежа, но во соопштението нема наведено конкретни цели за вишоците ниту за дефицитите.
XS
SM
MD
LG