Достапни линкови

Груевски: Македонија го надмина времето за аранжмани со ММФ


Премиерот Никола Груевски смета дека понудата за 400 милиони евра кредит од Меѓународниот монетарен фонд покажува дека Македонија е во групата земји кои ги надминале платно-билансните проблеми и немаат потреба од склучување аранжман со фондот во кој има стотина услови.
Тој ја оценува како позитивна понудата за кредит. Според него, Македонија во моментов нема потреба од ваков заем, но се прават анализи за да се види дали и кога би се прифатила ваквата поддршка од ММФ.
XS
SM
MD
LG