Достапни линкови

Министерот Јанакиески во посета на фабрика за автобуси во Кина


Министерот за транспорт и врски Миле Јанакиески денеска во Женгжоу, Народна Република Кина, ќе ја посети фабриката Yutong Group Co. Ltd. каде што треба да бидат изработени 202-те двокатни автобуси за потребите на ЈСП „Скопје“ што ќе бидат набавени од средства на Владата.
Заедно со него се и стручни лица од Бирото за метрологија, ЈСП „Скопје“ и Машинскиот факултет од Скопје кои ќе извршат хомологација и верификација на веќе изработениот прототип. Од тоа ќе зависи дали ќе започне сериското производство на двокатните автобуси од кои два се панорамски што треба да бидат готови до 2013 година.
XS
SM
MD
LG