Достапни линкови

Пакистан ќе асистира во авганистанските преговори?


Пакистан најави дека би сакал да асистира во преговорите меѓу авганистанската влада и талибанците. Но, шефот на пакистанската дипломатија Шах Мехнуд Куреши изјави дека преговорите би требало да бидат водени од самите авганистанци. Командантот на сојузничките сили во авганистан генерал Дејвид Питреус изјави дека неколку талибански лидери биле во контакт со авганистанската влада во врска со преговорите.
XS
SM
MD
LG