Достапни линкови

Најголемиот тунел во светот ќе биде пробиен денеска


Најголемиот тунел во светот ќе биде пробиен денеска под Алпите во Швајцарија. Изградбата на 57 километри долгиот тунел започна пред 15 години, а се очекува да биде пуштен во употреба во 2017-та година. Неговата изградба чини околу 7 милијарди евра и треба да го поврзе северниот и југо-источниот дел на Европа на 2000 метри под Алпите.
XS
SM
MD
LG