Достапни линкови

Владата на Тимошенко перела пари?


Меѓународната ревизија што ја нарача украинската влада покажа дека поранешната влада на Јулија Тимошенко ненаменски потрошила милиони долари. Американските ревизори соопштија дека нашле докази за големо перење пари и злоупотреби од владата на Тимошенко од 2008 до 2010 година.
Од партијата на Тимошенко сметаат дека ревизијата е политички мотивирана.
XS
SM
MD
LG