Достапни линкови

Светска галерија на карикатури Скопје 2010


Во Галеријата на Остен во Скопје вечер ќе биде отворена 38 та Светска галерија на карикатури Скопје 2010. На неа годинава учествуваа околу 350 уметници со 750 карикатури од 51 држава од светот. Според одлуката на Меѓународната жири комисија, годинашен добитник на наградата Гран При за животно дело е македонскиот карикатурист Дарко Марковиќ. Прва награда за сатиричен цртеж доби Душан Лудвиг од Србија, Прва награда за стрип Афсун Азими Модхадам од Иран, а Прва награда за карикатура Божо Стефановиќ од Босна и Херцеговина.
XS
SM
MD
LG