Достапни линкови

Лукоил инвестира 3,2 милијарди долари во Казахстан


Директорот на канцеларијата на Лукоил во Казхстан Андреј Кирилов изјави дека рускиот гигант планира да инвестира 3,2 милијарди долари во седум проекти во земјата. Најголем дел од парите се предвидени за дупчење нови извори на нафта, подобрување на инфраструктурата на постоечките наоѓалишта и модернизација на опремата.
XS
SM
MD
LG