Достапни линкови

Локални избори во Унгарија


Во Унгарија се одржуваат локални избори. Се бираат градоначалници, членови на жупаниски и градски собранија, вработени во месни заедници како и претставници на самоуправа од 13 официјално признати малцинства.
Граѓаните денеска ќе изберат и градоначалник на Будимпешта.
Анкетите покажуваат дека владејачкиот Сојуз на демократската младина ќе добие две третини од гласовите.
XS
SM
MD
LG