Достапни линкови

Хрватска и Црна Гора против организираниот криминал


Црна Гора и Хрватска потпишаа договор за екстрадиција на луѓе осомничени за корупција и организиран криминал.
Двете земји го потпишаа договорот за да ја развиваат соработката во борбата против организираниот криминал.
Властите велат дека договорот ќе стапи во сила наскоро, а ќе биде ратификуван и од парламентите на Црна Гора и Хрватска.
Министрите за правда на двете земји одбија да одговорат дали Хрватска ќе побара од Црна Гора да и предаде некои граѓани кои се вмешани во воените напади на Дубровник во 1991 и 1992 година.
XS
SM
MD
LG