Достапни линкови

Трендафил Ивановски денеска со одговор до Комисијата за Лустрација


Претседателот на Уставниот суд, Трендафил Ивановски за кого Комисијата за лустрација вчера донесе заклучок дека бил соработник на тајните служби, најави дека денеска ќе одговори на сите прашања поврзани со процесот на лустрација, и нападите врз кредибилитетот на Уставниот суд.
Комисијата му го достави решението на Ивановски и тој има право на жалба до Управниот суд во рок од осум дена. При донесувањето на заклучокот, комисијата не ја зела во предвид јавната изјава на Ивановски, бидејќи немале законска обврска да го направат тоа
XS
SM
MD
LG