Достапни линкови

Ед Милибанд е новиот лидер на Лабуристите


Ед Милибанд е новиот лидер на британската Лабуристичка партија. Ова го покажаа резултатите од гласањето на годишниот когрес на партијата што се одржа во Манчестер. Ед Милибанд победи со мала разлика пред неговиот брат и поранешен министер за надворешени работи Дејвид Милибанд.
Помладиот Ед Милибанд победи со подршка на членовите на синдикатите кои се една третина од вкупното гласачко тело на Лабуристите.
XS
SM
MD
LG