Достапни линкови

Ромпуј - дојдено е времето да биде решен спорот за името


Претседателот на Република Македонија Ѓорѓе Иванов денеска во Брисел оствари средба со претседателот на Европскиот Совет Херман Ван Ромуј. Во изјавите по средбата, Ромпуј нагласи дека со претседателот Иванов се согласиле оти членството на Македонија во Европската Унија е клучно за иднината на државата, истакнувајки ја неоходноста од продолжување на реформите. Му повторив на претседателот Иванов дека Европската Унија силно ги подржува напорите за што поскоро решавање на спорот со името и оти е дојдено времето за одлука и за двете страни. Ропмуј ја нагласи и важноста од целосна имплементација на Охридскиот Договор.
XS
SM
MD
LG