Достапни линкови

На секои 40 секунди, самоубиство!


Денеска е светски ден за превенција на самоубиствата, кои се во постојан пораст и се проценува дека има милион случаи годишно. Според Светската Здравствена Организација едно лице на секои 40 секунди извршува самоубиство, а во последните 45 години, самоубиствата се зголемиле за 60 насто. Најмногу самоубиства се случуваат во источна Европа и земјите од поранешниот Советски Сојуз, како и во Кина и Јапонија.
XS
SM
MD
LG