Достапни линкови

ОН ја изгласаа ублажената резолуција на Србија за Косово


Генералното собрание на Обединетите Нации без гласање ја усвои предлог резолуцијата на Србија за Косово. Србија со Европската унија го усогласи и го ублажи текстот за предлог резолуцијата за Косово пред да му ја достави на Генералното собрание на Обединетите Нации на разгледување. Резолуцијата е поднесена по оценката на Меѓународниот суд за правда за легалноста на едностраното прогласување на независност на Косово.
XS
SM
MD
LG