Достапни линкови

Светската банка ќе одвои повеќе пари за помош на Пакистан


Светската банка најави зголемување на помошта за Пакистан по катастрофалните поплави кои ја зафатија земјата. Меѓународната институција планира да одвои дополнителни 100 милиони американски доларти помош, со што расходите за оваа цел ќе изнесуваат 1 милијарда долари. Парите би требало да се искористат за итна помош и за долгорочни проекти за реконструкција.
XS
SM
MD
LG