Достапни линкови

Преговори меѓу Србија и Косово, во Охрид?


Техничките разговори меѓу косовските и српските власти може ќе се одржуваат во Охрид, пишува албанскиот весник Лајм, кој има свое издание и во Приштина и во Скопје. Според весникот , Охрид има приоритет меѓу градовите во кои би се одвивале разговори , ако Приштина и Белград се согласат да има разговори. Во Охрид во 2001-та со Рамковниот договор се стави крај на конфликтот меѓу Македонците и Албанците, па затоа градот предничи пред другите градови на Балканот, како место на кое би можело да се разговара. Но не се отфрла да се разговара и на било кое друго место во Европа , или пак на рунди еднаш во Приштина ,еднаш во Белград.
XS
SM
MD
LG