Достапни линкови

Иранските бегалци во Атина штрајкуваат со глад


Иранските бегалци во Атина денеска штрајкуваат со глад и бараат од грчките власти да им се процесуираат барањата за одобрување азил, што им се одлага веќе 9 години. За борците за човекови права, протестот на иранците ја отсликува неажурноста на грчкиот систем за одобрување азил за бегалци. Во Грција годишно се прифаќаат само 0,4 проценти од барањата за азил.
XS
SM
MD
LG