Достапни линкови

ССМ:субвенции од државата ако има поскапување на храната


Доколку има енормно покачување на цената на прехрамбените производи, Сојузот на синдикати ќе предложи субвенции од државата од стоковите резерви изјави в.д. претседател на ССМ Живко Митревски. Тој изјави и дека ќе покренат иницијатива за формирање на солидарен станбен фонд во кој ќе партиципираат Владата, ССМ и работодавачите. Митревски вели дека ќе предложат и своја синдикална потрошувачка кошница, во која ќе се пресметуваат освен парите за храна, и пари за сметки, за превоз, за облека и давачки за други потреби. Митрески ги повика останатите синдикати во Македонија да се обединат во корист на работниците и полесно да се надминат последиците од глобалната криза.
XS
SM
MD
LG